Archief

WIE ZIJN JE BELANGHOUDERS?

De drie vragenlijsten van de Belanghouders-ID helpen bij het herkennen en positioneren van belanghouders. Het instrument helpt ook bij het formuleren van de motivatie om met bepaal-de partijen in zee te gaan. Een mooi instrument, vindt Hans Suurmond die als zelfstandige tijdelijk adviseur is bij De Kombinatie in Zeist. Hij is vooral op zoek naar instrumenten die toe te passen zijn bij het wijkgericht werken.”Het valt me op dat veel partijen in de wijk elkaar vooral uit gewoont opzoeken. De Belanghouders-ID zou vaste structuren kunnen doorbreken.” Bron: Aedes Magazine 24/2009 n.a.v. de Markt Maatschappelijk Ondernemen.

 

MEET HET EFFECT VAN DE WIJKAANPAK

In de aanpak van probleemwijken gaan miljoenen om. Maar wordt al dat geld wel goed besteed? Onderzoek laat zien dat er flink wat te verbeteren valt. Vooraf moet beter nagedacht worden over concrete doelstellingen en indicatoren. De wijkprofessionals moeten zich afvragen: wat is de situatie? Welk type interventie is geschikt en hoe ga ik achteraf meten? Op die manier zal de wijkaanpak efficiënter en succesvoller zijn. En succes verschaft de investeringen natuurlijk meer legitimiteit.

In de cursus leergang “Samenwerken in de wijk” wordt volop aandacht besteed aan manieren om de effecten van de wijkaanpak te meten. De cursus wordt verzorgd door Advest. Inschrijving kan op www.kjenning.nl 

 

VAKANTIE: TIJD VOOR REFLECTIE

Vakantie is altijd een moment om even te ontspannen en afstand te nemen van werk en andere dagelijkse beslommeringen, om weer even de balans op te maken. Gebruik de vakantie om ‘los te laten’. Ga aan het strand liggen en pak een hoopje zand. Hoe harder je knijpt, hoe meer zand je verliest …..

Ga dromen: hoe zou het zijn als iedereen zich werkelijk thuis zouden voelen in hun huis, in hun buurt? En wat is daar dan voor nodig; wat kunt u daaraan bijdragen?

Rust goed uit, want na de vakantie kunt u aan de slag om uw dromen waar te maken!